ITINERARI SANTUARI DEL MIRACLE-SOLSONA

La ruta del Santuari del Miracle a Solsona es el primer tram del Camí dels Bons Homes. El recorregut es de menys de 11 km Encara que es un tram en baixada, el camí va vorejant les diferents serralades del entorn. Es una ruta fàcil de fer i ben assenyalada.

El inici es al Santuari. recomano donar.hi una ullada. La Casa Gran (segle XVI) amb la estàtua del Home del Miracle (Baco) o la espectacular església amb un impressionant retaule barroc del segle XVIII. No menys interessant es el retaule gòtic del Santíssim (s XVI).







La ruta s'inicia al costat de les cel.les, just davant d'un til.ler que diuen te qualitats màgiques i curatives.




Una drecera baixa fins a la Font del Bisbe, al camí seguirà per el marge esquerra del torrent fins arribar al peu de la Masia de l'Estany, un exemple de com era la vida a pagès fins fa molt poc temps. Cal seguir pujant per un sender que ens porta fins el peu de la ermita romànica de Sant Jaume de Riner ( a un 100 metres de la ruta), recomano visitar-la.




La ruta segueix fins a l'embalç de l'Alsina, fet per preveure els estrals que la sequera produeix per aquestes contrades. Un camí en bon estat bordeja la masia del mateix nom i en porta fins a les bases de Brics, en silenci es pot veure les aus que van a abeurarse al lloc. 


Estany de l'Alsina

Bases de Brics

Brics


Una drecera puja fins el lloc de Brics, allà cal seguir la ruta asfaltada fins a la C-451. Cal caminar una petita distancia i a ma esquerra està indicat el nou sender que en portarà fins a Solsona, seguint les marques blanques i vermelles del GR-7.








Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

QUAN CAN TORELLÓ ERA EL PARTHENON, ANYS 30 A GAVÀ.

NI DINS NI FORA CIUTAT

L’AIGUAT DE SANT RAMON, GAVÀ 31 AGOST 1926