RUTA BESALÚ-BEUDA

Una ruta senzillament espectacular, molt ben indicada, tan sols cal seguir les senyals grogues. Anada i tornada es poc menys de 20 km, son trams senzills, amb poca dificultat i ben senyalats.



Aquesta ruta té surt de l'antiga vila comtal de Besalú. Val donar un tomb pels seus carrerons i les seves places fa que el temps passat esdevingui tan proper que les pedres de les cases, dels ponts i de les esglésies semblen voler comunicar al visitant tot el que han vist. 






Cal agafar la carretera de Beuda (la GIV-5234) cap al N i pel camí es troba, a mà esquerra, l'ermita de Sant Pere de Lligordà, amb un campanar d'espadanya convertit en torre. 






Una mica més endavant, es troba l'antic priorat benedictí del Sant Sepulcre de Palera (s. XI), amb una basílica de tres naus, i l'església romànica de Santa Maria de Palera, d'una sola nau, on es conserva una imatge de la Mare de Déu d'estil gòtic (s'hi accedeix per una pista que surt a l'esquerra -O- de la carretera).












La ruta acaba a Beuda, un petit poble amb la seva església romànica dedicada a Sant Feliu i la casa castell de Queixàs, també coneguda com a castell de Beuda, situada als afores vora la carretera d'Espinau.






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

QUAN CAN TORELLÓ ERA EL PARTHENON, ANYS 30 A GAVÀ.

NI DINS NI FORA CIUTAT

L’AIGUAT DE SANT RAMON, GAVÀ 31 AGOST 1926