RUTA MURA - PUIG DE BALMA - TINES DE FLAQUER


Dues rutes senzilles pel Bages entre Mura i Rocafort, uns 10 km, un desnivell acumulat de menys de 300 metres i veure tres llocs espectaculars.




Per arribar a Mura agafarem BV 1221 de Matadepera a Navarcles, si venim de Barcelona, un cop passat el Coll d'Estenalles, trobarem el desviament que ens porta fins a Mura.


Val la pena perdre's pels carrers de Mura abans de emprendre el camí cap al Puig de Balma.





Seguirem la ruta ben indicada per la Creu de la Vila. Per qualsevol dubte al Centre d’Informació de Mura trobarem bona informació, a més és el punt d'inici del recorregut. 
Wikiloc té ben senyalada la ruta: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=8636020






El Puig de la Balma és una masia del terme municipal de Mura, a la comarca del Bages. Una part de la masia, la més antiga, està construïda sota mateix de la balma que dóna nom a la masia. És a 541,2 metres d'altitud, a la part central del terme, a prop i al sud-oest del poble de Mura.






Podem tornar pel mateix camí o seguir el camí que porta cap a la carretera que uneix Mura amb Rocafort. La carretera seguirem el camí paral·lel a la Riera de Nespres, val la pena veure el Moli el Faure, abans d'arribar a Mura.






Un cop a Mura tornarem a agafar el cotxe en direcció Rocafort. Aviat trobarem senyalat un camí que ens porta a les Tines de Flaquer. Poc més de 3 km anada i tornada. 



Durant segles i donat l'accidentada orografia de la zona va provocar l’aparició d’unes construccions singulars, les denominades tines enmig de vinyes. Són el que en altres indrets de Catalunya es coneixen com cups o trulls. Són instal·lacions per a transformar el most en vi i que habitualment estan situades a la masia o casa del pagès productor. Un d'aquest lloc és les tines que trobarem en molt bon estat.








Imatges pròpies, a excepció de les de la creu de la vila i la riera de Nespres trobades a les xarxes socials.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

QUAN CAN TORELLÓ ERA EL PARTHENON, ANYS 30 A GAVÀ.

NI DINS NI FORA CIUTAT

L’AIGUAT DE SANT RAMON, GAVÀ 31 AGOST 1926