PUJADA AL CONJUNT DE SANT MARTÍ DE SARROCA

Sortint de l'Estació de Vilafranca del Penedès, Sant Martí de Sarroca està a uns 8 km. És gairebé plana, tan sols un desnivell de 80 mts., al final de la ruta. La ruta està senyalada recentment i es pot fer a peu i amb bicicleta.



Es pot escurçar la ruta sortint de les Bodegues Torres, BP 2121, a l'alçada de Pacs del Penedès. A pocs metres trobarem el punt en el qual la ruta travessa el Riu Foix. Des d'aquest punt, anada i tornada quedarà en uns 13 km. Podeu veure la ruta senyalada a wikiloc:  http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=439944 

De camí a sortir de Vilafranca, val la pena donar una ullada al centre històric de la ciutat. Visitarem l'església basílica de Santa Maria, s XIII el Palau Macià, o el convent de Sant Francesc.







A l'avinguda Tarragona, antiga carretera, buscarem el carrer Pere el Gran. Seguint en línia recta trobarem la ruta que va paral·lela al riu Foix. La ruta passa pel costat d'algunes bodegues, ens permet veure la vinya amb tots els seus colors segons l'època.

Un cop a Sant Martí Sarroca pujar al conjunt monumental de la Roca podem trobar algunes opcions, a peu permet diverses dreceres.

El Conjunt monumental de la Roca està format per dues construccions del segle X i del segle XII, el Castell de Sant Martí Sarroca i l'església de Santa Maria, que es troben al cim del turó de la Roca. És un dels conjunts més ben conservats del romànic català.





Com elements principals podem trobar l'Església de Santa Maria s XII i el Castell de Sant Martí Sarroca, s XI.








Imatges pròpies a escapció de la primera trobada a aquesta pàgina:  http://www.turismevilafranca.com/ca/rutes/senderisme/de-vilafranca-al-castell-de-sant-marti-sarroca

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

QUAN CAN TORELLÓ ERA EL PARTHENON, ANYS 30 A GAVÀ.

NI DINS NI FORA CIUTAT

L’AIGUAT DE SANT RAMON, GAVÀ 31 AGOST 1926