PUJADA AL SANTUARI DE QUERALT

Una ruta circular de menys de 10 km, amb un desnivell d'uns 500 metres, molt ben indicada. A wikiloc (clic)  podeu trobar el mapa de la ruta.


Es pot sortir del centre de Berga, o de fora la ciutat a Can Patata on és fàcil aparcar el cotxe. Si ho fem des del centre, cal anar al convent de Sant Francesc, on trobarem el camí que puja cap al santuari.



Passat Cal Patata pujarem i agafarem la ruta cap a la capella de sant Jacint, més endavant ens trobarem la de Sant Jaume amb unes bones vistes de Berga i el baix Berguedà.










.Tot seguit arribarem al Santuari. El conjunt de Queralt està format pel Santuari amb la imatge de la Mare de Déu de Queralt, l'hostatgeria del santuari, un restaurant i l'estació del funicular. La imatge de la verge és una talla de fusta del segle XIV, d'estil gòtic amb algun adornament innecessari i molt posterior. La llegenda diu que aquí estava el castell del trobador busca-raons Guillem de Berguedà. (clic)









.Seguirem la ruta cap al mirador d'en Garreta i seguint el camí donarem la volta a la muntanya per una espectacular fageda.







Encara que la ruta ens deixa de nou al Santuari, no seguirem per la ruta de pujada i baixarem cap a la que ens porta cap a Sant Pere Madrona, una ermita romànica que mereix una breu visita.





Passada la capella de Sant Marc trobarem el camí de pujada.

Imatges pròpies a excepció de la primera i la del convent de Sant Francesc trobades a les xarxes.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

QUAN CAN TORELLÓ ERA EL PARTHENON, ANYS 30 A GAVÀ.

NI DINS NI FORA CIUTAT

L’AIGUAT DE SANT RAMON, GAVÀ 31 AGOST 1926