VILADECANS-SANT RAMON-SANT BOI DE LLOBREGAT

Una ruta senzilla, un desnivell proper als 200 metres i uns 9 quilometres. Inici i final de la ruta estan connectats per un bon servei de bus, entre dins la zona de la T-10.



Podeu trobar la ruta a wikiloc: https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=14366355

Iniciarem el recorregut a la Torre Roja de Viladecans, edifici del segle XIII restaurat el segle XIX.



Recomano una ullada al nucli antic de Viladecans, amb els seus edificis de pedra vermella (gres). Especialment la Torré del Baró del segle XIII o la seu de l'Ajuntament. 




Darrere la Torre i seguint en línia recta, els camins ens aniran pujant cap a l'ermita, amb trams àrids i altres arbrats. Al final podem trobar escales o zones amb banc per descansar. També miradors sobre la zona de ponent del delta del Llobregat. 









L'Ermita de Sant Ramon es troba a uns 280 metres sobre el nivell del mar. És una ermita d'inspiració neoromànica. Al costat de l'Ermita es troba, també, un Centre d'Interpretació del Paisatge, que vol fer partícip el visitant amb una mostra interactiva i una maqueta gegant del que es pot contemplar des de l'ermita.



Les vistes sobre Barcelona i tot el Baix Llobregat són espectaculars.



Sant Climent de Llobregat. 


Un camí molt ben indicat ens portarà de baixada fins a Sant Boi de Llobregat. Al costat de l'estació dels FFCC trobarem la parada de bus que ens portarà de retorn a l'origen, Abans podem donar un tom pels nucli antic, visitar el museu o l'església de Sant Baldiri on està la tomba de Rafael Casanova.






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

QUAN CAN TORELLÓ ERA EL PARTHENON, ANYS 30 A GAVÀ.

NI DINS NI FORA CIUTAT

L’AIGUAT DE SANT RAMON, GAVÀ 31 AGOST 1926